Kinderwens

Maak een afspraak

Uit onderzoek is gebleken dat één op de zes echtparen te maken krijgt met vruchtbaarheidsproblemen. Een op de vijftig kinderen in Nederland wordt tegenwoordig uit een IVF behandeling geboren. Tien procent van de personen met vruchtbaarheidsproblemen blijft definitief kinderloos. Alleenstaanden met een kinderwens zijn er ook. Het aantal dat ongewenst kinderloos is in deze groep is onbekend.

 

 

In praktijk Ensō worden stellen ondersteund die op een natuurlijke wijze zwanger willen worden of een IUI, IVF, ICSI of CRYO behandeling ondergaan. Opvallend is dat veel vrouwen zich veel beter voelen gedurende de periode dat ze acupunctuur ondergaan. Er ontstaat over het algemeen meer energie zodat deze weer vrijelijk kan stromen. Daarnaast is het zeer rustgevend en is er minder stress aanwezig.

De effecten van acupunctuurbehandelingen voor de vrouw zouden kunnen zijn :

  • Reguleert de hormooncyclus
  • Stimuleert de bloedcirculatie in eierstokken en baarmoeder
  • Verbetert de functies en kwaliteit van eierstokken, follikels, eicellen
  • Verhoogt de opbouw en doorbloeding van baarmoederslijmvlies
  • Vermindert baarmoedercontracties na terugplaatsing
  • Vermindert bijwerkingen van medicatie
  • Vermindert pijn en stress bij puncties
  • Verkleint de kans op miskraam
  • Versterkt het immuunsysteem

Acupunctuurbehandelingen voor de man:

Naast goede eicellen zijn er uiteraard ook goede zaadcellen nodig. Een mannelijke factor is bij 24% van de echtparen de oorzaak van de verminderde vruchtbaarheid. Bij het zaad draait het om het aantal, de vorm, de beweeglijkheid en het doorborend vermogen van de zaadcellen. Uit onderzoek is gebleken dat acupunctuur bij mannen met vruchtbaarheidsproblemen het aantal structurele abnormaliteiten in het sperma en het aantal normale spermatozoïden positief kan beïnvloeden. In veel gevallen is de oorzaak van mannelijke onvruchtbaarheid onbekend.

Het is zeer raadzaam om drie tot vier maanden tevoren te starten met de acupunctuurbehandelingen. Het aantal consulten is uiteraard afhankelijk van de achterliggende oorzaak van het vruchtbaarheidsprobleem en uw gesteldheid op dat moment. In de periode dat u reguliere behandelingen ondergaat in het fertiliteitscentrum kunt u ook aanvullend met acupunctuur ondersteund worden op tijdstippen die optimaal en haalbaar zijn voor u en de fertiliteitsafdeling. Dit gaat uiteraard altijd in goed overleg om zo min mogelijk extra stress te creëren.